Toiminimen perustaminen

Palvelun kautta toiminimen perustaminen käy helposti. Sinun ei tarvitse täytellä lomakkeita, vaan palvelu kysyy sinulta kysymyksiä ja luo valmiit lomakkeet automaattisesti antamiesi vastausten perusteella.

Saat valmiit ja automaattisesti oikein täytetyt toiminimen perustamispaperit valitsemastasi pankista samalla käynnillä, kun käyt avaamassa yrityksellesi tilin. Siinä samassa tulee hoidetuksi pakolliset rekisteriviranomaisen vaatimat käsittelymaksut.

Toimita pankista saamasi Y-lomake sekä kuitti maksetusta rekisteröintimaksusta Patentti- ja Rekisterihallitukseen, sillä he rekisteröivät yrityksesi ja myöntävät Y-tunnuksen. Paperit voit toimittaa veroviraston tai Patentti- ja Rekisterihallituksen toimiston kautta tai lähettää ne postitse osoitteeseen PRH- Verohallinto, Yritystietojärjestelmä, PL 2000, 00231 Helsinki.

Toimiva yritys tarvitsee paitsi oikein laaditut perustamispaperit, myös pankkitilin ja vähintään pakolliset vakuutukset. Näiden lisäksi on viisasta ottaa vapaaehtoisia vakuutuksia ja muita yritystoimintaa edistäviä ja turvaavia palveluja vaikka pakko ei olekaan. Tässä palvelussa saat kaikki haluamasi palvelut yhdellä istumalla ja samassa ajassa perustamisrutiinien ohessa. Palvelu toimittaa tietosi valitsemaasi pankkiin, vakuutusyhtiöön ja muihin hyödyllisiksi katsomiisi palveluihin napin painalluksella. Säästät todella paljon aikaa ja vaivaa sekä samalla varmistat turvallisen ja tehokkaan startin yritystoiminnallesi.

Mikäli sinulla ilmenee jotain teknisiä ongelmia tietojen täyttämisessä tai järjestelmän käytön kanssa, voit ottaa yhteyttä sähköpostilla osoitteeseen info@perustayritys.fi tai vaihtoehtoisesti soittamalla numeroon 044 714 8344.