Perustayritys.fi-palvelun oppilaitosversio opettajien testikäytössä

Perustayritys.fi-palvelun oppilaitosversio on nyt opettajien testikäytössä – testaa sinäkin!

Kauan kaivattu Perustayritys.fi-palvelun oppilaitoksille räätälöity koulutusversio on nyt valmis! Tai ei ihan. Kesän ajan se on opettajien pilotointikäytössä.

Perustayritys.fi-palvelu kerää ammattilaisten kokemuksia kesän ajan oppilaitosversiosta. Järjestelmä on tehty niin, että se vähentää opettajan työtä ja käytön hallinta säilyy opettajalla. Tämä palvelu on oppilaitosten koekäytössä kesän 2012, ja käyttäjäpalautteiden myötä elokuussa on käytössä lopullinen versio.

Oppilaitosversio on lähes yksi yhteen varsinaisen perustayritys.fi-palvelun kanssa. Se on mm. myös täysin ilmainen palvelu. Oppilaitosversio kuitenkin poikkeaa varsinaisesta tuotantoversiosta seuraavasti:

– Syötetyt tiedot eivät lähde oikeasti pankkeihin tai palveluntuottajille, eikä näistä näin ollen olla oppilaisiin yhteydessä.

– Pankissa ei tarvitse käydä, vaan viimeisenä vaiheena siirrytään etusivulle yrityksen perustamisen jälkeen avautuvaan virtuaalipankkiin, jossa vaadittavat toimenpiteet tehdään itse.

– Jos kaikki on tehty oikein, valmiit asiakirjat oppilas saa tulostettua itse.

– Asiakirjoihin on tehty joitakin muutoksia sen varalta, ettei niitä käytettäisi vahingossa yrityksen rekisteröintiin. Todellinen yritys voidaan perustaa vain varsinaisella tuotantopuolella.

– Oppilaitosversio sallii alaikäisten toimivan kuten täysikäisten eli olemaan perustajia ja yrityksen johtotehtävissä. Tuotantopuolella vajaavaltaisen toimiminen näissä rooleissa on estetty.

– Opettaja hallinnoi oppilaiden käyttöoikeuksia pääkäyttäjänä. Opettaja määrittelee hallinnassa koodin (esimerkiksi ”Yrityskurssi 2012 syksy”), jonka oppilas syöttää Kurssitunnus-kenttään rekisteröityessään palveluun. Oppilaan tiedot tallentuvat automaattisesti opettajan pääkäyttöliittymään, jossa opettaja voi niitä muuttaa tai poistaa.

Tilaa linkki oppilaitosversioon ja ryhdy testaamaan! Tunnustilaus sähköpostitse: annika.halttunen@perustayritys.fi