Lähes 4000 perustanut yrityksen perustayritys.fi-palvelulla

Vasta kaksi vuotta täyttävä perustayritys.fi-palvelu on otettu hyvin vastaan. Palvelu on kasvanut Suomen suurimmaksi organisaatioksi, jonka avulla yrityksiä perustetaan. Perustajien lukumäärä on tuplaantunut vuodessa, ja kasvu jatkuu kovana. Tällä hetkellä palvelulla on perustettu lähes 4000 yritystä.

Perustayritys.fi on edelleenkin ainut sähköinen palvelu, jolla yrityksen perustamistoimet voi tehdä verkossa. Lähimpänä perustayritys.fi-palvelua on PRH:n hiljattain julkaisema julkisin varoin ylläpidettävä kilpaileva palvelu. Sen kautta voi kuitenkin ainoastaan tehdä rekisteröintiasiakirjoja eikä sillä saa hoidettua kaikkia käynnistämiskuvioita. Jo toiminnan alusta alkaen perustayritys.fi-palvelu on voinut toimittaa sähköisesti tiedot PRH:lle saakka, mutta PRH ei resurssipulaan vedoten ole kyennyt vieläkään rakentamaan vastaanottavaa rajapintaa. Resurssit kun ovat olleet täyskäytössä kilpailevan järjestelmän rakentamisessa.

Perustayritys.fi:n palvelut tulevat tänä vuonna laajenemaan merkittävästi ja yritystoiminnan starttaamisesta tulee vieläkin helpompaa. Palveluntuottajat vaihtelevat jonkin verran myös suuryritysten fuusioiden ja niistä seuraavien organisaatiomuutosten takia. Perustayritys.fi-yhteisö kiittää kaikkia niitä tuhansia yksityisiä kansalaisia ja kymmeniä yrityksiä ja organisaatioita, jotka ovat tehneet tämän ilmaisen ja avoimen palvelun mahdolliseksi.